Många tankar

.. inför nästa år. Så, här kommer en lista med vad jag vill att vi ska ha presterat innan 2012 är slut. * Komma igång med ridningen, att ligga på ca 4 ridtimmar i veckan - lagom variation av ridbana och uteritt. Att göra markövningar, tex longering och tömkörning 2 timmar i veckan. Vila en dag. Idag ligger vi på 3 ridtimmar och kanske en timme markövningar. * Träna för tränare minst en av dessa fyra ridtimmar. * Starta en dressyrtävling. * Starta minst en hopptävling. Nu vågar jag mig knappt över 70cm.. * Köpa en bra sadel, så han kan muskla sig på rätt sätt. * Låta Volts kollas upp av equiterapeuten. Vilket förmodligen blir redan i januari. Det var nog allt, inga stora prestationer för någon annan, men alldeless lagom för mig och Volts.


Snön kom iallafall

Idag har jag roat mig med att skruva i brodd i skor som han snart gått tiden ut på.. Hehe, tålamodet tröt ordentligt vid tredje hoven, eftersom min snälle häst inte orkar hålla upp sina ben själv. Han formligen hängde med sina typ 700 kilo i mitt knä, på varje ben. Fick göra nya gängor i varje hål, fyra i varje hov för att brodden ens skulle passa lite grann för att skruvas i. Några satt inte helt perfekt, men det var iallafall bättre än ingenting alls. Igår kom killen in med sitt täcke (som någon eller några hagkompisar har roat sig med) hängande efter sig, hehe, nya täcken en gång i månaden. Han hade även hunnit bli kall också, så lite stel i bak var han. Tidigare hade våra stalljobbare även sett att han haltade, men jag tror det berodde på snöstyltorna de bygger upp. För idag visade han inga som helst tendenser på att vara vare sig stel eller halt. Min bäbis behöver bara en varm rygg så mår han hur bra som helst! Jag har inte varit ordentligt i stallet sen i mitten på förra veckan då jag hade en ordentlig släng av influensan och nu hann jag verkligen börja klättra på väggarna. Men, måste ta det lugnt åtminstone ett par dagar till, så Volts har fått vintervila nu, och över helgerna nu kommer det nog vara.. Så får vi hoppas på bättre underlag till efter nyår, tex att det fryst på lite och kommit en aning mer snö, för nu är det verkligen vidrigt att gå i leran! Vill ha grushagar, eller åtminstone grus vid ingångarna... Mhmmm!


Vinter

Eller vad man nu ska kalla det för.. Det har iallafall kommit snö i natt. Jag hade gett vad som helst för att få släppa ut hästarna i morse, och se när de busade, för det kan jag nästan sätta en peng på att de gjorde! Det är både fördelar och nackdelar med att det fryser på, fördelen är att hästarna inte är speciellt leriga om benen efter en dag i hagen och nackdelen är att ridbanan blir frusen. Tänk om man hade en lösning på det, så det går att rida där året om.. Ridhus - ja tack! Volts är superfin fortfarande.. Även pigg, men går så sjukt bra på pelhamet så det finns inte på världskartan! Han verkar tycka att det är okej också, frustar och har sig efter ridpassen, häromdagen tränade vi övergångar, det går bättre och bättre att sitta ner på honom, men övergången från galopp till trav är kass. Första travstegen han tar efter galopp är väldigt slängiga, och man studsar nästan ur sadeln. Men det kanske tar sig det också. Mellan trav och skritt är bra, för han håller framåtandan även i skritten. Ridit en del barbacka nu också, han har ju blivit så rund och fin över ryggen så det är faktiskt riktigt bekvämt. :)