Askmolly

Askmolly
 
f. 2003
 
e. Sjefen (NO)
u. Gyldenvi
ue.Gyldenfly (NO)
 
 
Molly, som hon kallas till vardags, har varit ett avelssto sedan 2009. Hon är en kallblodig travare, men är endast startad två gånger, 2005. Jag var och kikade som hastigast på henne efter att ha fått ett tips av familjen, hon var avlivningshotad så jag tänkte att en titt är ju iallafall inte bortkastat. Jag skulle egentligen vänta, ha is i magen kring det här med ny häst, för jag ville hitta det enda rätta. Men, såklart, så tänker man mer med hjärtat i såna här lägen. Eller ja, åtminstone gör jag det. Så Askmolly fick flytta hem till mig fredagen den 14e november!
 
Upptäckter jag gjort so far med henne är att hon är lättlastad, står vääääldigt snällt i transporten, hon älskar att bli ompysslad, nyfiken och kommer alltid fram först när man kommer till hagen. En snäll men vaken häst! Jag tror att hon kommer bli en ypperlig häst att jobba med, både från marken och ryggen.
 
Jag kommer börja tömköra henne, när hon har landat ordentligt i sitt nya hem och sina nya rutiner. Bygga upp lite muskler and so on.. Bilden är tagen onsdagen den 19 november, alltså fem dagar i min ägo. Det ska bli kul att följa upp med nya bilder när vi tömkört ett tag och självklart uppdateras denna sida när någon viktig milstolpe är gjord!


2013

Nytt år. Nya tag. Det första jag kommer att göra är att ändra mitt tankesätt en aning. Att ha tagit mig igenom 2012 utan några större skråmor har gjort mig starkare och mer självständig måste jag säga. Även om jag vet att flera saker från detta år kommer följa med in i 2013, så tänker jag se framåt. Jag ska göra saker som jag inte gjort förut, dels ut och tävla en av hästarna eller kanske blir det bägge två. Allting visar sig, men en av dom ska jag ut med hur som helst! Jag har varit emot att göra reklam för andra, dels för att jag inte har några hundratusen följare, så det blir liksom ingen riktig reklam och dels för att man kan gå på så mycket minor på vägen. Man vet ju faktiskt inte om just denna personen är en person man vill göra reklam för. Hur som helst, så ska jag se lite öppnare på saken och ta med mig lite människor på vägen! :) Jag gillar inte nyårslöften, men... Jag ska göra några små löften, dels fem kg viktnedgång, blir det mer så är det bara plus, men då är inte målet för svårt att nå iallafall! Dels ska jag bli mer noggrann i mina val av människor som ska vara runt mig och det gäller i allting, jobb, hemma, aktiviteter och i stallet. Jag tänker inte låta någon köra över mig, står hellre bredvid och tittar på när det händer saker. Jag ska även ge människorna runt omkring mig lite mer pepp! När någon är uppe i något så ska jag försöka vara först på plats att pusha och uppmuntra! Jag gillar när det går bra för människor runt mig. Jag blir i och för sig lycklig när någon jag inte ens känner har framgång, men viktigaste är mina nära!

Summa av det hela: Tänka framåt!

IMG_3832Humledals Narinja

Humledals Narinja
 
f. 2013
 
e. Humledals Mcrattan
u. Skattens Esmeralda
ue. Almnäs Etapp
 
 
Lilldamen i hagen! Hon kallas Ninja till vardags och är bara 1,5 år gammal, kommer direkt från uppfödaren och är inte så mycket hanterad. Jag tycker hon tar det mesta med ro även om hon är en känslig häst. Jag har lite planer med henne i framtiden, dels ska hon visas på utställning och så ska hon givetvis köras in!
 
Men till en början så är det hårdträning i tillit och hantering som gäller. Först får hon komma in i rutinerna, men sen kör vi igång!