Fix och trix.

Hallihallå!

Jag har en liten fundering. Eller ja, jag ska försöka göra det ordentligt denna gången. Jag har haft tanken LÄNGE. Idag mailade jag iväg en exportfil på min wordpress till blogg.se! Jaha, nu skriker väl några rakt ut. Att jag är knäpp. Eftersom wordpress är så himla oändligt.. Jag tycker inte det, eftersom man uppenbarligen måste gå en treårig utbildning för att lära sig hela systemet. Nästan. Det ÄR krångligare med designen och så är det lite knöligt med alla tillägg som man kan använda, så nu tar jag steget. Självklart så kommer ju detta finnas kvar att gå tillbaka till. Men jag tror samtidigt inte att det kommer hända om jag inte får för mig att gå en kurs i wordpress det vill säga.. Sorry, wordpress-lovers.

Jag känner mig alltså väldigt begränsad i detta. Hur som helst så kan jag hänvisa er som fortfarande är kvar på wordpress och har något problem, till deras facebookgrupp. Wordpress Sverige! Den har varit helt obeskrivligt bra att använda sig av, det finns massor av människor där som är riktigt jäkla duktiga och så tillmötesgående, hjälpsamma och så hemskt jäkla supertrevliga så man blir tårögd!

Men hur som helst. I veckan borde flytten vara helt klar. Älskar att jag faktiskt har lite tid över att sitta och dona med detta nu på sommaren!

images (2)JAG VILL PLUGGA

Och hur svårt kan det vara?!

Nu när jag väl kommit på, eller ja, nästan iallafall, vad jag vill plugga så ställde jag återigen frågan till CSN om hur det skulle bli om jag gick en utbildning på heltid med studiebidrag/lån.. Eftersom sist jag pluggade så "hoppade jag av" och saknade således 60 poäng för att få bidrag/lån nästa vända jag hade funderingar på att plugga, vilket var för tre år sen.. Kan det ha ändrats? Ifall det inte hade det så var min tanke att läsa en 100poängskurs över sommaren, ala "fastmode". Men, får tillbaka ett svar att jag måste ompröva hela grejen, det vill säga att jag måste söka kurser, för heltid, för att sen söka csn. Funkar det inte så är ju hela grejen spolad, jag menar en heltidsutbildning börjar först till hösten ju. Känns detta något smidigt alls? Jag fick svaret häromdagen, det dröjde en himla tid innan jag fick det och då jag hade väntat mig om dom kunde svara JA eller NEJ på om jag måste läsa upp dessa 60 poäng så kändes svaret totalt värdelöst. Och jäkligt krångligt!

Nepp. Så, nu får jag sätta mig ner med en enstaka kurs, så jag åtminstone täcker upp dessa 60 poäng och kanske söka mig in till vårens kurser (om jag inte snabbar mig på), om någon startar då alltså. Man blir helt enkelt väldigt less på all jäkla byråkrati som måste vara HELA jäkla tiden. Ungefär såhär känns det:

Student-+-Dying-StudyingTodays work!

Sen kväll. Men har gjort allt mellan himmel och jord idag! Har faktiskt haft en kanondag, trots sömnbristen. Imorn är det ledigt igen, fram till på fredag! Snäll som jag är (OFTAST) så startade jag både diskmaskin och tvättmaskin och drog till stallet. Där jag också var när dom var klara. Så min sambo skötte markservicen idag, tills han var tvungen att åka och jobba mitt pass. Haha, ja mitt pass ja! Jag skulle ha kört idag, men eftersom hovslagaren var här så ville jag inte jobba just då. Tanken var egentligen att vi skulle bytas av när jag var klar. Men nu är klockan 21.50 och passet varar till 00.00, så jag tror inte det är någon ide. Stackars snälla sambon! Som sagt så passade jag upp hovslagaren. Vi upptäckte idag att Zammie haft en hovböld, som gått ut mitt på hovväggen. (Glömde ta kort) Men hon har inte visat minsta hälta eller ömhet, så det var ingen fara med det. Nu är det torrt och fint, öppet liksom. Inget stort hål heller. Så bara att hålla under uppsikt.. Det var väldigt längesen jag hade en häst som fått en hovböld, så det kändes som något nytt!

Före:

2014-06-29 14.47.30

Efter:

2014-06-29 15.35.18

Ingen större skillnad, men skönt att fått det gjort! (Sen såg jag inte att mitt finger är på hörnan av bilden, så ha överseende med det, tack.. Haha!) För övrigt så trodde inte hovis att hon var rent fullblod. Då dom flesta fullblodsfötter är platta och dåliga. Hennes är riktigt fina och bra kvalitet i jämförelse! Skönt att höra!

Just ja, sen hjälpte jag Yrsa att sitta på Forysta för första gången igen efter flera månader och förlossning mm. Nu var det dags och stackars Yrsa var nervös för att ALLA (givetvis precis varenda en) var i stallet precis då och det är faktiskt inte speciellt kul att bli "granskad". (Jag själv var mest nervös att Forysta skulle bocka av henne eller något i den stilen)

Det gick i allafall jätte jätte jätte braaaa! Forysta är en väldigt godmodig häst, sådär så man faktiskt blir väldigt impad av henne. Jämför jag med min, så är det inte alls så, även om Zammie är superdupersnäll också, så är hon mer uppe i det blå emellanåt (i hjärnan) och vimsig liksom.. En sån häst kallar jag inte godmodig, bara vimsig!

2014-06-29 15.45.22