Ändrad plan..

Fick sms att hovis åkte från Stockholm, tog en powernap och åkte sen ut till stallet. Tog in Zammie i boxen och började pyssla. Borstade av henne lite snabbt och lämnade henne sen i lugn och ro. Det märktes att hon njöt av att komma in, inte ett pip efter de andra hästarna och hon rörde inte höet utan ställde sig och vilade direkt hon ätit upp lite pelletsskrammel hon fick i krubban. Jag började plocka i ordning bland mina saker, ner i lådor och påsar. Jag har nu endast en kasse kvar som står på golvet som jag måste få ordning på, de är dels tvätt och lite annat grejs. Allt annat är minutiöst packat och ordnat i lådorna och de nya förvaringspåsarna! Så himla skönt!
Nu har jag ordning på sakerna och behöver inte lyfta på trehundra grejor för att få fram det jag behöver. En sjuklåda, en putslåda, en verktygslåda, en tränslåda, en benskyddslåda och en benlindelåda. Täcken ligger packade i påsarna med dragkedja, fleece/stalltäcken i en, tunna regntäcken i en, vintertäcken i en och i den fjärde påsen är det paddar och något täcke som inte fick plats. Jag ska som sagt köpa fler såna påsar, men lådorna räcker gott och väl!


Är väldigt nöjd med dagens insats. När jag höll på och pysslade med förvaringen så hörde hovis av sig och sa att han fastnat i köerna, så vi siktar på en insats med hovarna nästa måndag istället! Hoppas på mindre köer då! Zammie var hur som helst helt nöjd med att få vara inne en stund. Såg lite moloken ut när jag lämnade henne i hagen igen. Imorgon ska jag tömköra tänkte jag! Att promenera runt gården funkar väldigt bra, men ska hålla mig på ridbanan imorgon!


Något att tänka på!

Tjing tjing!

Tänket kring installning nu på hösten. Många har säkert redan stallat in sina hästar, men några finns nog kvar ute än. Jag har stallat in, men de går ute långa dagar på gräs fortfarande. Zammie fodras med hö på kvällen inne och snart även ute. Får se hur lång tid de tar innan gräset är slut i deras hage!
Läste lite om det där med att vänja in hästarna på höet nu på hösten. Lika viktigt som att vänja in för betessäsongen! Hittade detta läsvärda, som jag tycker alla borde veta om, det är viktigt för en hos hästhållning!

http://www.hastsverige.se/foderskola-del-11.html


Som vanligt går det inte att fixa länkar genom mobilen, men den borde ju gå att klicka på!? 


 
 


Krav eller ej.

Jag har ju en bra hektisk vardag. Med jobb som oftast sträcker sig från tidig morgon till sen eftermiddag, aldrig färre än 9 timmar. Sen är det matlagning, ordning av hushåll i övrigt och hundpromenader. Jag har inte alltid flera timmar att lägga i stallet, men jag har som krav att kunna vara där två timmar om dagen. Kravet ställer jag både på mig själv och omgivningen, mig själv för att jag behöver tiden och ibland är lite slö eller omotiverad, omgivningen för att jag behöver tiden som andrum, egentid.
Jag är nyfiken på hur ni själva gör, ni som är fru/man, har barn, är barn/tonåring själv och bor hemma med föräldrar, har flick/pojkvän och även ni som inte har någon alls att anpassa er efter, berätta!