Helt på egen hand.

Herre min själ vad jag har slitit idag!!

Jag har ju kört natt i helgen, kom hem 04 imorse och gick upp vid tio. Åt en rejäl frukost och drog sen iväg till stallet och pappa. I stallet var det väldigt lugnt, hästarna verkar dåsiga av värmen som varit eller så är det att de går ute dygnet runt och har gott bete fortfarande.
Jag är så lycklig över vår lilla flock, dom är så himla harmoniska. Forysta är oftast den som kommer först när man kommer till hagen, främst när Yrsa är med då hon lyssnar till hennes vissling. Ninja är den som vill att man stannar kvar hos dom och Molly tycker att en stunds kli är helt okej. Dom tycker det är kul att komma in, få lite kraffs i krubban och bli ompysslade, så lugna och fina alltså! 
Idag blev det dock bara lite kli i hagen och en översikt på dom så alla var okej!
Efter det hängde vi hos pappa en stund, kollade av läget och fixade lite bilgrejor. Åkte och handlade årets megastorhandling på Coop Forum. Hem och packade upp, for vidare till Eskilstuna för att hämta ett par provpåsar med nytt foder till tjejerna.
Sen hem igen och tvätta kläder och klippa Elvis. Herrejösses säger jag bara! Nu är jag helt färdig, slut i kroppen som fortfarande är mörbultad sen avsittningen häromdagen.
Nu har jag placerat mig i soffan efter en dusch och ska inte lyfta ett finger till!!
Ska lägga upp en plan för Molly och Ninja i veckan så jag har något att sträva efter. Mina planer brukar oftast gå i stöpet men ska försöka hålla det något sånär iallafall.
Stog på öronen!

Om det är ett bra sätt att ladda upp för att jobba natt i helgen vet jag ju inte om jag kan hålla med om riktigt.. Men idag lyckades jag fara i backen när jag red ut på Molly med Yrsa och Forysta.
Som vanligt rullade sadeln och jag hade spänt så hårt som jag anser att man bör göra. Men när Molly hoppade i sidled för att hon blev rädd för något så rullade sadeln för mycket åt höger. Sen var det ett faktum. Jag hade inget att hålla mig i och Molly la en volt åt vänster så då kände jag att det bara var att släppa och trilla. Det gick inte fort eller gjorde ett dugg ont, men jag lyckades landa på ena tummen. Konstigt nog. Så den är svullen och gör förbannat ont nu. Molly drog en galopp en bit bort men kom skrittade tillbaka med sadeln på sned och ena tygeln runt frambenet. Ena stiglädret hade hon trampat bort från sadeln men allting var helt iallafall!
Vi tog korta vägen hem och jag lät henne trava för att bli av med irritationen, något som störde både vid bakbenen och i huvudet. Och sista biten hem släppte det iallafall.

Frågan jag ställer mig är varför jag inte gjort något åt sadelfrågan tidigare. Varför vänta till det verkligen händer något?!  Nu gick det ju väldigt bra så jag ska inte säga att det var någon katastrof direkt, men det kunde ha blivit tråkig utgång också. 

Jaha ja. Då har jag något att fundera kring på jobbet i helgen när vi har det lugnt. Jäkla skit!! Sadelkammare!

Nu har vi nog kommit iordning så pass att man kan kalla det klart till 98 %.. Alltid är det något mer som ska fixas eller så ångrar man sig och byter plats på saker. Men sadelkammaren känns väldigt klar! :)
Den rundade träbiten jag visade tidigare var en kloss till tränshängaren! Blev riktigt bra och vi har gott om utrymme att hänga träns på nu.. Kanske sådär att man har eller skaffar sig onödigt många träns va?
Jag ska se över lite saker igen och se om något ska säljas eller kanske något nytt köpas in. Men i dagsläget så är det enda jag saknar ett till selunderlägg, vill ha en som jag kommer använda jämt och har inte riktigt kommit på vilken än.. Så länge använder jag Mollys underlägg.

Här är sadelkammaren före och efter..


Och tränshängaren!

Den ska få lite färg nån dag när vi orkar och täckeshängarna längst in där ska ordnas lite bättre också. Men i övrigt så känns det brukbart nu, äntligen! Ska försöka ta bättre bilder där man får med lite mer än ena väggen i taget. :)

Idag blev det lite kaos på förmiddagen, sen hem från morgonkörningarna och dålig planering från min sida. Så jag var tvungen att prioritera vårdcentralen istället för att rida. Så det blir ikväll istället!