På riktigt.

Hello!

Jag har haft ett gäng dagar nu då jag verkligen haft tid att kika runt bland bloggar och även svävat iväg på Instagram. Jag är grymt avundsjuk på allas fina foton! Det är nytt och fräscht, även om en hel del är mobilbilder så är dom fina!

Jag själv, är totaaaaaalt kass på att ta med mig kameran eller ens ta upp telefonen när jag pysslar med hästarna. Och jag avskyr det, lagom när man kommer hem så ångrar man att man inte tog kort! 
Jag är ingen stjärna på att ta mobilbilder heller, dom blir ALLTID katastrofsuddiga! Om skärpan är bra så kan man ju åtminstone rädda kortet om objektet inte är där man vill, beskära det liksom, men det är så sällan.
Likaså selfies med hästarna, alltså.. Hur tusan gör ni som lyckas?!!!??! Mina brukar snällt ställa upp sig, men korten visar en hästmule och mitt hår typ. Så det har jag helt gett upp!

Hur som helst, det som står överst på införskaffa när ekonomin tillåter-listan är en ny systemkamera! Saknar det, när jag väl är inne i ett fotaflow så har jag bara en liten kompaktkamera, förvisso en dyr sådan, men det blir inte riktigt som jag tänkt och jag saknar en del inställningar.

Så, nu ska jag sätta på lite påminnelser i telefon till jag är i stallet, att jag ska ta mera kort! Nowdays training

Tänkte komma med en liten uppdatering om Mollys och min framfart och hur jag går tillväga. Framfart är det minsta man kan kalla det, hon är på god väg till något väldigt trevligt!

Vi rider ju bara ut och tömkör på ridbanan (bortsett från någon kort vända ute i naturen på töm). Passar bägge väldigt bra. Jag har inget precist upplägg med henne utan det är bara muskel och konditionsbygge just nu.

På töm så tränar vi mycket övergångar, skritt - trav - skritt - halt - skritt - trav. Hon är väldigt obalanserad fortfarande men svarar bra på böjt spår. Jag har främst tömkört henne rakt fram men tar volter där det passar för att bryta övergångsmönstret. Stora volten (böjt spår) är vi på ungefär var tredje tömkörningspass. Hon bär sig bra i skritten men traven är lite kivigare. Det brukar ta ungefär 40 min innan hon är helt lösgjord och då brukar jag avsluta. 

Uteritterna då? Det har varit en del duster, att ta sig förbi specifika ställen, tex broar och över diken med vatten i. Men det börjar bli bättre. Ju mer man rider på dessa ställen ju bättre går det såklart!
Ute är det mest att kliva över stock och sten i skogen. Försöker i den mån det går och vilket typ av "pass" jag bestämt mig för att ha henne ställd runt träd och där stigen svänger, detta för att få mer rutin i min egen ridning och för att lösgöra henne även fast vi bara skrittar i skogen. Traven tar vi längs grusvägarna, Molly kör pass emellanåt och då bryter jag genast av och sätter igång i trav när vi är "samlade". Man märker att hon behöver trava på lite fortare för att få en ordentlig takt i traven, det ska jobbas bort. Men varken muskler eller kondition finns där för att få en kort taktmässig trav.
Sakta men säkert så kommer vi till nästa mål! Det är kul med utveckling, även om alla dagar inte är så glasklara!Inne på benskyddsgrejen igen!

Nu är det klart. Eftersom miffot som jag skulle köpa benskydd av aldrig skickade dom, så blir nu av att köpa helt nya istället. Don´t trust fools on facebook.
Och jag har velat kring vanliga senskydd och dressyrskydd. Nu har valet fallit på dressyrskydden, mest för att det är snyggt! :) Jag är ju av "less is more", så använder ingenting så länge jag inte anser att det behövs. Nu har jag inte ridit/sett Molly hårdtränas, så kan inte riktigt avgöra om hon måste ha skydd. Men köper jag dessa, då har jag skydd åtminstone om det skulle bli nödvändigt. För nu är det bra tomt i benskyddslådan, benlindor och boots finns det en uppsjö av och kommer även det användas om det behövs. Dessa skydden får väl bli till lite "finare" tillfällen!
 
Klicka på bilderna för att komma till hemsidan där dom säljs!
 
 
Hemsidan blev jag tipsad om igenom mitt inlägg om selar, till Ninja. Jag har ju varit inne på de flesta "sel-sidor", men helt missat just denna! Den gav mig bra känsla, hemsidan, det var bra priser och en enkel översikt på allt och har nästan all utrustning i modeller jag gillar. Och för att inte tala om selarna. DOM ÄR TODIEFOR!!!! Jag kan inte klicka runt nog bland selarna, så fina!! Kan hända att jag måste ångra mig i mitt beslut kring sele till Ninjan! :)