Ett till morgoninlägg.

Godmorgon!

Jag fick iväg sadeln med posten igår i sista sekund, puh! Nu känns det lite lättare, ingenting som MÅSTE göras förutom att åka till stallet idag.

Hade på planeringen att träna lite från marken med Ninja, men det skulle vara skönt att komma ut på en tur med Molly också, såhär innan vi åker bort i helgen. Så jag väntar med att bestämma mig för vad som händer tills jag är i stallet, för jag vet vid det här laget att precis allt kan hända innan jag ens tagit mig dit. 

Igår stannade jag till på Granngården i Sala, skulle kika om dom hade nåt roligt bara. Det höll på att sluta med ett gäng täcken då de hade rea på Horseware. Men som vanligt så stämde inte storlekarna och dom som hade passat var fleece med helhals till Molly och vad ska jag med det till?! Nä, det blev en burk med Kraffts Stress Relief bara. Den ska Molly få som komplement till våran "ensamträning", då jag inte riktigt kommer åt det där sista, att hon ska förbli lugn när en häst försvinner. Nog för att hon blivit tusen gånger bättre, förut gick det knappt att få in henne från hagen ensam och kom hon väl in så kastade hon sig i boxen och bara skakade och skrek efter sina kompisar. Likaså även på stallgången, så det var ren livsfara att pyssla om henne då. 

Men nu står hon snällt på stallgången och lämnar man henne i boxen så går hon några varv och gnäggar några gånger. Men det där sista handtaget, för att hon ska kunna stå ensam i boxen/hagen behöver jag hjälp med. Om det där tillskottet från Krafft hjälper så kommer jag successivt plocka bort det sen och såklart även fortsätta att träna henne på att vara ensam, så håll tummarna nu!

Nu är det dags att köra lite skolbarn, jobbar heldag idag också, så det blir inte mycket till vila. 

Bild från igår. Innan min väldigt hela telefon dog.Hingstval.

Tanken är att detta inlägg ska handla om en framtida hingst till Ninja, vad som är tänkt med Molly återstår för er att se. Kommer ett eget inlägg om henne så småningom, men kan avslöja att jag bokat in henne på en hingst till nästa år.
 
Jag har tyvärr inte visat Ninja ännu, så jag vet inte hur hon ser ut rent exteriört. Nog för att hon är välstammad och hon har en bra exteriör i mina ögon men det säger ju inte allt. Min tanke kring detta är att visa henne på premiering nästa år, men jag skulle gärna visa fram henne lite till innan det så man har en hum om vad som komma skall.
 
Nu har jag kikat på en del hingstar, dels med tanke på utställningsresultat, utseende och hur statistiken ser ut kring betäckta ston. Och jag har fastnat för två hingstar, vilka för mig har blivit självklara val. Den ena lite mer intressant än den andra, men inte så att det kommer betäckas med samma varje gång. Den som är andrahandsval finns tyvärr ända nere i Skåne så det känns ganska uteslutet om han inte lånas ut på station hit upp.
 
Den som är mitt förstahandsval är Almnäs Tromb! Han finns att beskåda på Minishetland.com under fliken Hingstar. Och om ni ändån kikar där så finns Nightingales Hashtag där också, en avkomma till Almnäs Tromb som nygodkändes med 43 poäng nu i höst!
 
 
 
Jag har gillat Tromb sen han fanns hos sin uppfödare till försäljning när han var ett år gammal, så det känns väldigt självklart att välja honom nu när han visat sig vara så väldigt fin och ger sjujädrabra avkommor!
Jag står nu i valet och kvalet om jag ska välja att betäcka redan nästa år eller om jag ska vänta till 2017. För det första så vill jag inte att varken premieringen eller betäckningen skall störas, premieringen är så pass sent så det borde inte vara någon fara. Men å andra sidan vill jag bli klar med både inkörningen och såklart visa henne på fler utställningar än bara premieringen. Så då faller det åt att betäcka henne 2017, då Tromb råkar vara utlånad till ett stuteri i Dalarna. I och för sig inte så in i himmelen långt bort det heller men vill ju helst använda honom när han står hemma hos sina ägare.
 
Ja, ni hajjar, inga lätta beslut direkt. Hur som så är han "bokad" att bli hennes första hingst att träffa. Den andra jag har i tanken är Olivier van de Amstelhof. Han finns att kika på Dalsgårds Stuteri! Riktigt trevlig uppsyn på honom och även han är väldigt fin exteriört. Han blev importerad 2014 och har lämnat bra avkommor i Holland så jag hoppas man snart ska kunna se vad det blir av avkommorna här i Sverige! 
 
 


Kall morgon!

God Morgon!

Burr, min första tanke som dök upp imorse när jag och hunden klev utanför dörren var att det är synd om hästarna! För det är ju så kallt ute!! Alltså, jag kan inte förstå hur man fortfarande går med dom tankarna trots att man vet att det absolut inte är så att de fryser, inte det minsta. Det råkar ju faktiskt vara vetenskapligt bevisat, men ändån envisas man med att tro precis tvärtom! 

Jag har haft en riktigt dålig natt, ingenting har funkat bra på morgonen, dels har Elvis varit lite krasslig i natt och vad gäller jobbet så har ingenting direkt gått smidigt hittills. Jag hann inte heller äta min frukost hemma, så den fick jag ta med mig. Ja, ni anar kanske att jag hoppas att den här dagen går satans fort?!

Något positivt då? Igår sålde jag min sadel, så den ska paketeras och postas idag direkt när jag slutar tillsammans med ett schabrak. Jag sålde även ett täcke som är för litet till Molly och ett ländtäcke och så är mitt hack sålt, men inte hämtat än. Lite pengar in. Som direkt går ut igen då jag igår fick bekräftelse på att min nya sadel är det bokat frakt på så jag hoppas hon lägger den på posten idag så den hinner komma innan vi åker på torsdag natt! 
Vill prova! Vill rida! Helst igår!

Jahapp, nu är det väl bara bita ihop och jobba resten av dagen så det blir något gjort. Hörs sen!