Tömkörning it was!

Igår hade jag ju fotoassistans av Yrsa, under tiden jag tömkörde. Inte klokt vad man blir bortskämd av att ha en "egen fotograf"! Bilderna blev som vanligt top of the line!
Bjuder på två så länge, favoriterna såklart!


Zammie skötte sig exemplariskt! Jag gick på henne lite för hårt en gång då hon for iväg i något halvskutt och då vände hon sig såklart inåt i lite panik. Men i övrigt så känns det som att poletten börjar trilla ner! Nu känns hon helt säker att fortsätta med och nästa gång ska jag sätta upp båda tömmarna till selen, hon hajar ju liksom grejen och igår var hon dessutom lite trött, så jag tror det verkligen har fallit på plats. Så stolt över hennes kvicka tänkande och förståelse!
Mer bilder kommer sen! Nu ska jag bada och sola lite, en sån dag...


Been to the stable...

Done this... Mer uppdatering imorgon!

Dåligt väder?

Alltså. Efter dom här vidrigt varma dagarna så längtar man verkligen efter att det ska regna, luften ska klarna, att det blir svalare ute! Jag hoppas verkligen att dagens regn som verkar vara på ingång kan leverera just det! Mest för att både vi människor och hästarna inte ska plågas av det när vi ska röra på fläsket..
 
Som jag sa häromdagen, så har jag ett mål med Zammie, att öka ridbarheten! Hur jag ska komma dit har jag en ganska klar plan med. Och just nu är fokus på att sätta igång, försiktigt! Hon har inte varit skadad eller något, men jag vill ha en mjuk och försiktig start för högsta hållbarhet. Så, vi tömkör tre dagar och rider två, det är ungefär min plan. Och tömkör, ja det förstår ni kanske att det sker på ridbanan. Inte det optimala att trassla där nere för ofta egentligen, tycker jag inte, men att tömköra ute när vi inte är helt synkade och Zammie inte kan allting än känns lite för risky. Sen ridningen. Det är skog och backträning. Rida mitt i skogen helst, inte längs stigar, utan lyfta på fötterna-träning! Och backar. Ja det har vi ju egentligen inte så gott om, men får ta tillvara på dom vi har eller åka iväg och rida i Lännaskogarna, för där finns det rejäla backar och även långa skogsvägar att konditionsträna på. I och med skogsridning och tömkörning hoppas jag kunna bygga en bra grund för oss. En bra kondition och en bra styrka. I efterhand kommer en av tömkörningsdagarna bytas ut mot ridpass på ridbanan, eller uteritt om styrkan att trimma inte riktigt finns där än..
 
Jag hoppas att jag kommer klara det här!

Elin & Zammie och Veronica & Nisse från igår!